QUÈ ÉS EL PRANA?

El Prana o Ki, l’energia pranica, és l’energia vital que manté al cos amb vida i saludable. A l’antiga Grècia es coneixia com a Pneuma, a la Polinèsia com Mana, a la Xina com Chi, a Japó Ki, a l’Índia Prana, en Hebreu com a Ruah, és que significa «alè de vida».

Bàsicament, existeixen tres fonts majors de prana: prana solar, prana de l’aire, i prana de la terra. El prana solar és el prana de la llum del sol. Vigoriza tot el cos i promou la bona salut. Es obté a través dels banys de sol, o exposant-se a la llum del mateix durant uns cinc o deu minuts. Però, degut a que és molt potent, una exposició prolongada pot danyar la totalitat del cos físic.
Al prana contingut en l’aire, es diu prana de l’aire o glòbuls de vitalitat de l’aire. S’absorbeix pels pulmons a través de la respiració i també s’absorbeix directament a través dels centres energètics del cos bioplàsmic. A aquests centres d’energía es coneixen com Txakras. Es pot absorbir més quantitat de prana de l’aire a través d’una respiració lenta, profunda i rítmica, que per mitjà d’una respiració ràpida i agitada. Fins i tot, el prana de l’aire pot ser absorbit a través dels porus de la pell, per aquelles persones que tenen l’entrenament adequat.

Al prana contingut a la terra, se li coneix com prana de la terra o glòbuls de vitalitat de la terra i s’absorbeix a través de les plantes dels pins. Aquest procediment es realitza automàticament o de manera inconscient. Caminar descalç, augmenta la quantitat de prana de la terra absorbida pel cos. Un pot aprendre a absorbir més quantitat de prana de la terra amb consciència, per augmentar la vitalitat, la capacitat de realitzar més treball i la capacitat de pensar amb claredat.

L’aigua absorbeix el prana de la llum del sol, de l’aire i de la terra amb la qual entra en contacte. Les plantes i els arbres, absorbeixen el prana del sol, l’aire, l’aigua i la terra. Els éssers humans i els animals obtenen el prana del sol, l’aire, l’aigua, la terra i els aliments. Els aliments frescos, contenen més quantitat de prana que els conservats.

El prana també pot ser projectat cap a altres persones per guarir-les. Les persones amb molt excés de prana tendeixen a sentir-se millor i més vives amb la gent que els envolta. En canvi, aquells que estan faltats d’energia, inconscientment tendeixen a absorbir prana d’altres persones. Vostè pot haver experimentat en alguna ocasió, haver-se trobat amb persones que li han fet sentir cansat o esgotat sense raó aparent. Això es deu al principi que es va esmentar anteriorment.
Qualsevol persona pot aprendre a absorbir conscientment la prana dels arbres a través de la palma de les mans, i sentir el energetitzat a tot el cos a causa de la tremenda quantitat de prana absorbida. Aquesta habilitat, es pot desenvolupar en soles unes poques sessions de pràctica.